Persoonlijke blog

Vegetarisch koken, zo doe je dat!

Binnen 10 minuten iets gezonds, diervriendelijks en
lekkers op je bord..

Minder vlees eten, hoe pak je dat aan? Door na te gaan wat er allemaal al lekker is zonder dat er dieren voor gedood zijn. Bijvoorbeeld toast net gebakken champignons en lenteui!We maken voor de burgemeester en wethouders van Wassenaar de komende tijd een heerlijk snel, gezond en makkelijk gerecht. En spreken over de betrokken ondernemers in het mooie dorp.

Champignons met lenteui gebakken in wat olijfolie op geroosterd brood

We bespreken in MVO in de REGIO net B&W de betrokken ondernemers en burgers en wisselen ideeën en kennis uit omtrent MVO, Maatschappelijk Verantwoord en Betrokken ondernemerschap. De Boeketterie, Den Hollander, Nellesteijn, Bagel Alley, Merijn Tinga, het Sterrenbad.. Vele komen voorbij in de uitgebreide aflevering.De films zijn apart te bekijken.

Met dank aan: Andre van Herk www.dekrachtvanwassenaar.nl

Adres: Adriaan Pauwstraat 15 te koop en te huur www.gravestate.com

Bernard Menken van Menken Maritiem www.sloep.nl

Wim Qualm van Timmerfabriek Maaldrift www.maaldrift.nl

Gemeente Wassenaar www.wassenaar.nl

Recreatiegebied Vlietland www.recreatiegebiedvlietland.nl

Productie: www.studioaena.nlAlice Hooft & Hans van der Kleij

Minder vlees eten, hoe pak je dat aan? Door na te gaan wat er allemaal al lekker is zonder dat er dieren voor gedood zijn. Bijvoorbeeld toast net gebakken champignons en lenteui! We maken voor de burgemeester en wethouders van Wassenaar de komende tijd een heerlijk snel, gezond en makkelijk gerecht. En spreken over de betrokken ondernemers in het mooie dorp.

Champignons met lenteui gebakken in wat olijfolie op geroosterd brood.

Per 2 personen:3 kwart bakje witte champignons, 4 lenteuitjes,zout en peper Olijfolie Snijplank, Mesje Opscheplepel, Bord, Pannetje.

Oven of broodrooster

Toast:Verwarm de oven voor of stop het brood halverwege het snijden vd ingrediënten in de broodrooster. Oven op 180 graden na 6 min voor verwarmen. Nu leg je het brood 5 min op het rooster. Champignons en lenteuitjes: Spoel de uitjes en borstel of veeg de champignons af. Snijd de lenteuitjes en leg 1/4 opzij. Scheutje olijfolie in de pan 3/4 lenteuitjes in de pan 2 a 3 min bakken en omscheppen tot ze glazig zijn. Champignons halveren, neerleggen op platte stuk en snijd in halve cm’s. Bak je champignons 4 min mee met de uitjes. Beetje zout en peper erop…Haal de toast en leg het op een bord ,snijd het in driehoeken. Leg de gebakken champignons en lenteui op de toast, nog wat zout en peper erop en maak af met de rauwe overgebleven lenteuitjes. Genieten!!!

We bespreken in MVO in de REGIO net B&W de betrokken ondernemers en burgers en wisselen ideeën en kennis uit omtrent MVO, Maatschappelijk Verantwoord en Betrokken ondernemerschap. De Boeketterie, Den Hollander, Nellesteijn, Bagel Alley, Merijn Tinga, het Sterrenbad..

Vele komen voorbij in de uitgebreide aflevering.De films zijn apart te bekijken. Het kookgedeelte vind je opwww.aantafelmetalice.nl

Louwman Museum open 75 jr Wegenwacht ANWB

LOUWMAN is er klaar voor. – 5 juni heropening –

Het Louwman museum is klaar om weer open te gaan voor bezoekers. Vanaf de datum dat het toegestaan is, 5 juni gaan zij open. Volgende maand start een voorstelling omtrent het 75 jarige bestaan van de wegenwacht bij de ANWB. Directeur Ronald Kooyman vertelt wat er allemaal te doen en te zien is en wat er is veranderd.

Corona update: Zo klaar hoor.. Genezen en door!

Netflix is bijna uitgekeken en het lijkt erop dat het ergste echt achter de rug is!
Ik heb inmiddels van die sokken laten printen met onze gezichten erop.. Ben gespecialiseerd in het laten bezorgen van boodschappen. We zijn behalve de trotse eigenaren van een fiets-, step- en fitnessapparaat nog een of ander Leg magic schuifding rijker. Dit alles om het laatste stapje -> de conditie weer opbouwen naar standje Fit, Vitaal en niet te stoppen. Ik zeg gaan! Ik moet nu echt mijn schermtijd verkorten van mijzelf, gezond blijven eten, lief zijn voor mezelf en volop bewegen en ontspannen met alleen maar fijne mensen.

De hoofdpijn is al dagen weggebleven, ik wandel inmiddels al meer dan eenmaal per dag per keer 2 km zonder buiten adem te zijn. De biologische wekker gaat niet meer om 6.00 uur en ik slaap vroeger dan voorheen, maar dat is helemaal ok. Komt wel weer. O en wat betreft de huisarts.. gelukkig had ik die niet echt nodig. Want hij wist niks te doen. Bel maar als je niet kan praten van ademnood. Serieus! Leve de vitamines, paracetamolletjes en vrienden.

Ik heb veel tijd gehad om na te denken wat ik nu allemaal wil gaan doen. Na 2 jaar iedere dag om 6.00 fris en fruitig aan de slag te zijn gegaan met een kleine lokale omroep leven in te blazen en te verrijken wat betreft TV, netwerk en krachten, Thijm te knuffelen in combinatie met begeleiden naar de Middelbare en zelfstandigheid was ik in het begin van 2020 knal enthousiast om een eigen Studio te combineren met Midvliet.
De studio ging geweldig, Thijm ook en ik legde mijn TV Teamleidersfunctie neer want het was genoeg geweest en het stond toen aardig. 3 maanden geleden belt de nieuwste bestuurder (in mijn tijd waren er 4 versleten daar) mij op met de mededeling “Bedankt voor alles, we willen geen gebruik meer maken van jouw inzet.” Que?! Maar je krijgt nog wel een passend afscheidscadeau. Je voelt ‘m al aan. Die is nooit gekomen. Weet je dat zeker vroeg ik nog, want ik ga wel door met Wassenaar op de kaart te zetten.. maar dan bij de concurrentie.

Ik was teleurgesteld, verdrietig en vond het zonde om het te laten gaan. Maar nu is het hoge woord eruit. Het college van Leidschendam Voorburg heeft al aangegeven niet met Midvliet verder te willen, dat breng veel kansen met zich mee voor mij. Bitterzoet dat wel, want ik vond het eerst erg leuk daar.

Maar dat is wellicht herkenbaar. Alles was eerst leuker, he? Hoe krijgen we het nu weer fijn, denk ik? Door goed voor onszelf te zorgen, flink na te denken, onze meest geliefde personen in ons leven te koesteren en dichtbij te houden waar mogelijk en door ons positief en vol zelfvertrouwen weer in te zetten.

Doe wat je hart je ingeeft, wees eerlijk en doe eens wat goeds voor een ander. Ik ben ervan overtuigd dat gelukkig zijn altijd kan, het zijn de momenten die je overkomen en die je kan voelen. Neem daar dan ook de tijd voor. Dankbaarheid is een kostbaar iets.

Sinds ik meer tijd heb en veel minder uit eten kon en niet de luxe meer had eten te pas en te onpas te laten bezorgen ben ik vele malen gezonder gaan eten, minder vlees, veel meer onbewerkt voedsel, mega veel groente, fruit etc. Dat is de reden waarom ik me nu 100x sterker voel. Ik drink op een dag heerlijke thee-tjes, water, nog meer thee, 1 latte, thee 😉 en soms 2x per week 1 gin tonic.

Bedankt voor jullie steun, ik ben zo blij dat ik er van af ben gekomen met alleen een conditie die nog flink moet worden verbeterd. Blijf gezond en doe een beetje lief.

Shout out naar Annet van t Ruime Sop en Bert Ooms. Die zijn zo vanuit de hemel naar beneden gedonderd als je het mij vraagt. Nu ga ik mijn haar verfen, nagels lakken en dates scoren. Op afstand uiteraard.. voorlopig 🤪

Corona update: Snel de uitslag binnen en verloop van de eerste week

24 uur later was ik positief bevonden. Het goede nieuws, de resultaten van de coronatest waren er snel. Namelijk binnen 24 uur! De GGD belde maandag meteen ook op. Op de site van de Rijksoverheid www.coronatest.nl kon ik het de volgende avond eerder zien door in te loggen. Er staat daar een kopje ik wil de uitslag weten. Het mindere nieuws was dat ik inderdaad Corona heb. Of had.. of heb gehad en nu zit ik dan in de fase met de restklachten. Het is zo nieuw dat het nog veel vragen oproept.

Hoe gaat zo’n contactonderzoek gesprek? De dame van de GGD vroeg mij bijna niks, hield een heel relaas over dat ze geen contact en brononderzoek doen, hun werk en waarom allemaal niet. 1 dat interesseert mij niks en 2 ik voel me niet lekker dus sssssst ajb. Maar nee, ze ging maar door over de werkwijze en sprak over koorts en regels en hoest en regels en ik kon eigenlijk alleen steeds zeggen. Dat is voor mij niet van toepassing want ik heb geen koorts, dat is bij mij niet het geval ik hoest niet, heb geen keelpijn, en wat betreft collega’s.. de laatste maand nvt. Weet deze vrouw eigenlijk wel dat heel Nederland bijna thuis zit? Ze doet haar werk volgens het boekje zullen we maar zeggen. De conclusie was dat ik geen risicogroep ben en ik zelfs als ik 24 uur bepaalde klachten niet heb mij weer onder de mensen mag bevinden! O en neem contact op met de huisarts was haar tip. Bedankt  gaan we doen, doeg…

Afijn ik meteen vroeg mijn bed in die avond en de volgende dag op de bank met de TV aan. Hier kan ik wel aan wennen, dacht ik positief. Lekker niks, alles kijken wat mij interessant lijkt en vervolgens lekker bijkomen. De hoofdpijn en de pijn in de benen nam toe, de pijn in borstbeen en longen af. De drie a vier dagen erna lag ik mooi in bed. Tussendoor wel flink de trap op en af aan het lopen voor wat beweging en soms wat opdrukken. Want 1 vd ontwikkelingen bij corona is stolsels in het bloed. Ja echt!! De huisarts was er een week niet. Volgende week weer proberen dan maar!

Voeding, reuk- en smaakvermogen

Op NETFLIX keken we de gamechanger. Dit gaat over voeding, topsporters en bloed wat gecentrifugeerd is om het verschil aan te duiden. Simpelweg gezegd: bij die vleeseters leek het wel frituurvet en het bloed van de lekkerbekken die de plantaardige voedingsmiddelen aten.. nou dat leek helder goud. Veel fruit dus vanaf nu, alleen water en thee drinken en heel soms een koffie. En natuurlijk mijn standaard latte machiatto uit mijn top glimmende verse bonen koffie apparaat. Daar ben ik toch zo blij om. Helaas duurde dit geluk niet lang, de koffie smaakte al rap naar ansichtkaarten. Ik rook om het zeker te weten aan een extreem sterk geurende zeep, maar dat rook nergens naar. O nee! Jazeker wel… Smaak- en reukvermogen waren binnen een week verdwenen. Nou dat gaat dan iig wel ervoor zorgen dat ik niet aankom zeg maar.

Klachten, medicatie en opleving

Ik heb een week extreme hoofdpijn gehad en pijnscheuten door mijn hele lichaam. Vooral in de avond deden mijn bovenbenen erg vervelend en kon ik niet zonder maximaal paracetamol inname slapen.
Soms kreeg ik het benauwd, mede doordat het leek alsof ik niet goed kon ademen door de neus. Toen had ik een fijne ochtend, ik leek wel fit. Gewoon weer zoals normaal om 6.00 uur fris wakker en zin om te sporten. Eerst even met mijn kring bellen en appen. Want: Ik lijk beter! Na 5 minuten praten door de telefoon bleek echter dat ik verre van klaar was. Nou ja ik ben wel klaar ermee, maar het virus vind het nog niet genoeg zeg maar. En da’s jammer! Want ik wou naar buiten. De volgende middag liep ik mijn eerste 1 km in de zon. Nou eigenlijk 500 meter, liet vervolgens doodop een paar tranen en rustte op een bankje om naar een zwaan en een roeier te zwaaien om daarna weer 500 meter naar huis te lopen. Langs het water. Wat is het toch een mooi dorp dat Wassenaar. Morgen gaat het vast beter

Wetenschappers komen met het sterkste bewijs tot nu toe dat mensen voor lange tijd, mogelijk jaren, immuun zijn. Daarover schrijft The Guardian. (Las ik op welingelichte kringen.) O en in de Volkskrant staat een goed stuk wat erg overeenkomt met mijn ervaringen. Mijn ex is inmiddels met een longembolie opgenomen en stolling zien ze vaak. Dit verklaart ook dat mensen benauwd zijn, hun saturatiemetingen afwijken en de foto’s en uiterlijkheden van de longen er anders uitzien dan verwacht.

Volkskrant <- Artikel

Shout out to alle mensen die er voor ons zijn en een berichtje sturen enzo. Onvergetelijk 😍

Ik nam meteen vitamine C, vitamine B’s, zink, kaneel, 6 tot 8 paracetamolletjes en at niks tot weinig. Geen vlees, geen vervangers, na 6 dagen ook magnesium en vitamine D. Die dag ook gestart met neusspray met xylometazaline en 1 zakje brufenbruis. De volgende dag had ik die goede ochtend! Kijk uit met ibuprofen met je maag, zoals bekend is dat niet fantastisch gezond. 😉

Volgende keer schrijf ik over mijn huisarts en zijn assistente. “Beterschap mevrouw als u echt niet meer kunt praten van benauwdheid, dan moet u bellen”

En toen was daar Corona…

Alice Hooft presentatrice Studio A&A

Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Ik deel graag mijn ervaringen met jullie. Tijdens de 2e golf is mijn zoontje van een etentje in een restaurant wat toen nog “mocht” thuisgekomen en na een paar dagen kreeg hij hoofdpijn. 2 dagen daarop kreeg ik dat ook en ik kreeg pijn in mijn rug. Toen dacht ik op die zondag in oktober…

Benodigde tijd: 6 minuten.

Coronatest/blog 1

Doe ik een test ja of nee? Eigenlijk heb ik niet zo’n zin in een prikkend stokje achterin mijn neusholte. En wat te denken van die barstende hoofdpijn., moet ik dan zoals ze het liefst zien alleen in de auto naar de dichtstbijzijnde teststraat? Ook zou ik het prima begrijpen als een ei spontaan gaar zal zijn als je het op dit moment op mijn veel witter dan normaal gezichtje los zou laten. Aan de andere kant, wat moet dat moet en om nou dat ei uit te gaan proberen, ik heb toch bijna geen trek..

He lieve zoon, ik ga even een testje doen ok? “Yes” zegt Thijm kan ie mooi eens rustig, scheldend en schreeuwend achter zijn game pc! Vorige week was er nergens plek, toen had ik voor de gein gekeken hoe het werkt. Ik kreeg letterlijk op mijn mobiel te zien. Helaas, er is geen teststraat. En maakte toen een screenshot. Handig voor later. Mocht ik een boek of blog willen schrijven. Kijk, ik maak normaal filmpjes, maar omdat ik de vrouw in de spiegel niet herken, zal ik jullie dat voorlopig besparen.

Aah, dat is fijn zeg… Katwijk kan ik naartoe maandag vroeg in de ochtend, Leiden vanmiddag al om 15.00 of dinsdag in een gehucht waar ik nog nooit ben geweest. Ja doei.. zal je net zien kom ik daar straks de liefde van mijn leven tegen! Op naar Leiden dus, ik neem een paspoort mee, een mondkapje en de horror gedachten kunnen beginnen. Zoals: Wat als ik mijn raampje niet open krijg? Zal het pijn doen? Is het wel echt? Laten we eerlijk zijn, het komt zo onderhand allemaal een beetje surreëel over. Maar misschien is dat de koorts? Ook zoiets.. ik voel me inmiddels knap klote maar zie de aanwijzingen al op de bordjes.

Raampje open, mevrouw wilt u uw mondkapje opdoen? Dat had ik al op een bord gezien, maar ik vind… ik zit toch in de auto dus ik zeg raampje naar benee, stokje achterin richting de hersenen, raampje omhoog en dan weer zo snel mogelijk met gierende banden nach hause! Maar de aardige man legt het mij uit. U moet uw kapje opdoen en mag daarna de auto parkeren. Braaf en van binnen ietwat beledigd want kunnen ze voor mij geen uitzondering maken.. (voel me echt ziek )doe ik verstandig het kapje op. Ja vergeef me, ik vind het allemaal best lastig, maar begrijp dat zij het wel beter weten en vertrouw erop dat dit de manier is.

Ik loop de gebaande paden af en overal staan mensen met hesjes met kapjes. Ik zie een trap en een dispenser. Om de 2,3 meter lopen mensen, geen grap. Ik dacht nog als ik het nu al niet heb.. dan krijg ik het wel. Goedemorgen mevrouw, u mag uw handen ontsmetten. Daarna de trap op het gebouw in. Al snel sta ik in een rij met om de 1,5 a 2 meter een medemens wachtend op wat er gaat gebeuren. Het voelt een beetje aan alsof ik in een film zit. Wachtkamer 8, wachtkamer 9, en ik ook wachtkamer 9.. Waarom zal dat zijn, zullen ze een of andere enge selectie maken? Alice! Kappen met die idiote facebook complot ideeën überhaupt te overwegen nou. Het is al erg genoeg.

Als makke lammetjes lopen we voor en achteromkijkend door de gangen of er wel genoeg afstand wordt gehouden. Misschien had ik dat beter eerder kunnen doen? Ik voel me dom en schuldig, ook al heb ik buiten mijn zoon om maar 4 personen gezien afgelopen weken. De man voor mij mag meteen door naar de testkamer, ik mag in de wachtkamer gaan zitten. Dat ziet eruit als een verlaten kantoortje. God mag weten dat we er daar nu in ieder geval genoeg van hebben.
De mega vrolijke hoe noem je dat nou tester of iets roept mij en zegt mij te blij komt u maar hoor. Hallo hallo hallo! Deze man maakt er een soort theatraal stukje van. Nou ben ik helemaal van de positief blijven en shinen wanneer het kan maar niet nu. Gewoon even hop erin en eruit aub en ik wil hier weg. 1e,2,e,3e of 6e test mevrouw? Nee, 1e en hopelijk de laatste. Ok dan ga ik u vertellen wat ik ga doen. Daar was ik al bang voor. Eerst neem ik een test af achterin uw keel. Wat? Waarom? Doe maar mijn neus denk ik maar ik zeg “ok top” daarna doe ik dit stokje achterin uw neus het kan even prikken, uw oog gaat tranen maar tegen de tijd dat u beseft dat het pijn doet ben ik al klaar. Maar uw oog gaat tranen. Ok “daar ga je voor he, voor dat tranende oog? “Ja” zegt ie lachend.. allemaal, ze doen het allemaal Haha!

Mag ik mijn ogen dicht doen? Jazeker wilt u aan mijn collega uw geboortedatum zeggen? En vervolgens sluit ik mijn ogen. Ik trek mijn hoofd bij de minste aanraking met mijn neus naar achter uit automatisme maar hij heeft me toch te pakken hoor, duwt terecht door en inderdaad mijn oog begint te tranen. Jammer, want hoe cool zal het zijn als ik kon zeggen. Het is je niet gelukt he? Vraag me niet waarom, ik denk zulk soort dingen. Mevrouw u deed het geweldig! De resultaten kunt u waarschijnlijk morgen in de avond met uw digid weer terugvinden op de site.

Ok top, viel me mee en doei, ik wil zo snel mogelijk mijn bed weer in. Want behalve een tranend oog, een benauwend mondkapje en knallende hoofdpijn begint nu ook bovenin de rug mijn pijn best op te spelen. Een soort spierpijn met lichte zeurende steken. Hoe ik de eerste week ben doorgekomen? Dat lees je in de volgende blog. Of op Facebook of Instagram.

  1. Waar doe ik een test?

    Je kunt googelen: Corona test doen, ik heb gekozen voor de site van het RIVM. Daar kun je telefoonnummers vinden of net als ik digitaal een afspraak proberen te maken, Je kunt vervolgens 1 van de klachten of overige aanklikken en dan kwam bij mij de optie toch een test doen. Vervolgens vragen ze om je digid en kon ik kiezen welke dag en tijd het beste uit kwam. Je kunt ook bellen, mocht je dat fijner vinden. 0800-1202

    https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/aanmelden-test

  2. Neem contact op bij vragen over mijn ervaring

    Als je nog vragen hebt naar aanleiding van mijn blog, dan kun je hier reageren. Neem contact op via de contactpagina en dan bericht ik je asap!
    Klik hier : Contact