Binnen 10 minuten iets gezonds, diervriendelijks en
lekkers op je bord..

Minder vlees eten, hoe pak je dat aan? Door na te gaan wat er allemaal al lekker is zonder dat er dieren voor gedood zijn. Bijvoorbeeld toast net gebakken champignons en lenteui!We maken voor de burgemeester en wethouders van Wassenaar de komende tijd een heerlijk snel, gezond en makkelijk gerecht. En spreken over de betrokken ondernemers in het mooie dorp.

Champignons met lenteui gebakken in wat olijfolie op geroosterd brood

We bespreken in MVO in de REGIO net B&W de betrokken ondernemers en burgers en wisselen ideeën en kennis uit omtrent MVO, Maatschappelijk Verantwoord en Betrokken ondernemerschap. De Boeketterie, Den Hollander, Nellesteijn, Bagel Alley, Merijn Tinga, het Sterrenbad.. Vele komen voorbij in de uitgebreide aflevering.De films zijn apart te bekijken.

Met dank aan: Andre van Herk www.dekrachtvanwassenaar.nl

Adres: Adriaan Pauwstraat 15 te koop en te huur www.gravestate.com

Bernard Menken van Menken Maritiem www.sloep.nl

Wim Qualm van Timmerfabriek Maaldrift www.maaldrift.nl

Gemeente Wassenaar www.wassenaar.nl

Recreatiegebied Vlietland www.recreatiegebiedvlietland.nl

Productie: www.studioaena.nlAlice Hooft & Hans van der Kleij

Minder vlees eten, hoe pak je dat aan? Door na te gaan wat er allemaal al lekker is zonder dat er dieren voor gedood zijn. Bijvoorbeeld toast net gebakken champignons en lenteui! We maken voor de burgemeester en wethouders van Wassenaar de komende tijd een heerlijk snel, gezond en makkelijk gerecht. En spreken over de betrokken ondernemers in het mooie dorp.

Champignons met lenteui gebakken in wat olijfolie op geroosterd brood.

Per 2 personen:3 kwart bakje witte champignons, 4 lenteuitjes,zout en peper Olijfolie Snijplank, Mesje Opscheplepel, Bord, Pannetje.

Oven of broodrooster

Toast:Verwarm de oven voor of stop het brood halverwege het snijden vd ingrediënten in de broodrooster. Oven op 180 graden na 6 min voor verwarmen. Nu leg je het brood 5 min op het rooster. Champignons en lenteuitjes: Spoel de uitjes en borstel of veeg de champignons af. Snijd de lenteuitjes en leg 1/4 opzij. Scheutje olijfolie in de pan 3/4 lenteuitjes in de pan 2 a 3 min bakken en omscheppen tot ze glazig zijn. Champignons halveren, neerleggen op platte stuk en snijd in halve cm’s. Bak je champignons 4 min mee met de uitjes. Beetje zout en peper erop…Haal de toast en leg het op een bord ,snijd het in driehoeken. Leg de gebakken champignons en lenteui op de toast, nog wat zout en peper erop en maak af met de rauwe overgebleven lenteuitjes. Genieten!!!

We bespreken in MVO in de REGIO net B&W de betrokken ondernemers en burgers en wisselen ideeën en kennis uit omtrent MVO, Maatschappelijk Verantwoord en Betrokken ondernemerschap. De Boeketterie, Den Hollander, Nellesteijn, Bagel Alley, Merijn Tinga, het Sterrenbad..

Vele komen voorbij in de uitgebreide aflevering.De films zijn apart te bekijken. Het kookgedeelte vind je opwww.aantafelmetalice.nl