Over Alice

Alice Hooft is een Nederlandse presentatrice en producer.
Sinds 2020 beschikt ze over een eigen studio A&A waar men mediatraining, videoproducties en YouTube assistentie kan krijgen.

Ze is de afgelopen 2 jaar bij de lokale omroep van Wassenaar als Teamleider aan de slag gegaan en is in diverse programma’s te zien.
Programma’s welke de lokale omroep met regelmaat heeft uitgezonden waren onder andere Van de straat geplukt, Culturama, Duurzaam en Betrokken, Sport! Blijf in Beweging en Via via. Sfeerimpressies worden regelmatig gemaakt door Alice Hooft in samenwerking met cameramannen en editors en al deze items in Wassenaar zijn te zien via Unity.nu bij Haaglanden TV. Zij produceren als team verslagen van live uitzendingen, huldigingen, openingen van exposities en andere initiatieven, Nieuwjaarsduiken, Inzamelingacties en Onthullingen van beelden, initiatieven ten behoeve van statushouders, migranten en overige aandachtsgroepen, Workshops, Nieuwjaarsborrels van de Gemeente en meer.

Hoe het allemaal begon

Bij Den Haag Direct begon Alice Hooft 5 jaar geleden met het maken van sfeerimpressies van festivals, activiteiten, openingen en bijzondere acties in Den Haag in de vorm van Youtube films. Samen met cameraman en editor Robert John Henderson maakte Alice Hooft dit voor Den Haag Direct.

Vervolgens stapte ze over naar Den Haag FM. Daar had zij het radioprogramma De Goede Zaak. Dit was een platform voor organisaties welke zich op een Maatschappelijk verantwoorde manier bezig houden, duurzaam en betrokken.

Tijdens die jaren was Alice Hooft ook actief als Sales en werkte ze direct onder de commercieel manager van Omroep West, Marcel van Driel. In 2012 richtte ze een groothandel op in ansichtkaarten. Diverse foto’s van stadsgezichten van vroeger en toeristische plaatjes staan in rekken bij detailhandelsondernemingen.

Alice heeft als LIVE Reporter voor de Kamer van Koophandel de startersdag gepresenteerd.
Ook heeft ze de afgelopen jaren meerdere opdrachten zoals dagvoorzitter tijdens een veiling, presentatie van een lancering van een website en openingen uitgevoerd. Alice is inzetbaar als mediatrainer en geeft workshops.

Aan tafel met Alice

Aan tafel met Alice is het nieuwe programma voor en door ondernemers met als doel een bruisend Wassenaar. Verbinding, hoop, goed nieuws en hard werken zorgen voor dit succes van het mooiste dorp van Nederland.

Neem contact op met Alice

9 + 6 =