24 uur later was ik positief bevonden. Het goede nieuws, de resultaten van de coronatest waren er snel. Namelijk binnen 24 uur! De GGD belde maandag meteen ook op. Op de site van de Rijksoverheid www.coronatest.nl kon ik het de volgende avond eerder zien door in te loggen. Er staat daar een kopje ik wil de uitslag weten. Het mindere nieuws was dat ik inderdaad Corona heb. Of had.. of heb gehad en nu zit ik dan in de fase met de restklachten. Het is zo nieuw dat het nog veel vragen oproept.

Hoe gaat zo’n contactonderzoek gesprek? De dame van de GGD vroeg mij bijna niks, hield een heel relaas over dat ze geen contact en brononderzoek doen, hun werk en waarom allemaal niet. 1 dat interesseert mij niks en 2 ik voel me niet lekker dus sssssst ajb. Maar nee, ze ging maar door over de werkwijze en sprak over koorts en regels en hoest en regels en ik kon eigenlijk alleen steeds zeggen. Dat is voor mij niet van toepassing want ik heb geen koorts, dat is bij mij niet het geval ik hoest niet, heb geen keelpijn, en wat betreft collega’s.. de laatste maand nvt. Weet deze vrouw eigenlijk wel dat heel Nederland bijna thuis zit? Ze doet haar werk volgens het boekje zullen we maar zeggen. De conclusie was dat ik geen risicogroep ben en ik zelfs als ik 24 uur bepaalde klachten niet heb mij weer onder de mensen mag bevinden! O en neem contact op met de huisarts was haar tip. Bedankt  gaan we doen, doeg…

Afijn ik meteen vroeg mijn bed in die avond en de volgende dag op de bank met de TV aan. Hier kan ik wel aan wennen, dacht ik positief. Lekker niks, alles kijken wat mij interessant lijkt en vervolgens lekker bijkomen. De hoofdpijn en de pijn in de benen nam toe, de pijn in borstbeen en longen af. De drie a vier dagen erna lag ik mooi in bed. Tussendoor wel flink de trap op en af aan het lopen voor wat beweging en soms wat opdrukken. Want 1 vd ontwikkelingen bij corona is stolsels in het bloed. Ja echt!! De huisarts was er een week niet. Volgende week weer proberen dan maar!

Voeding, reuk- en smaakvermogen

Op NETFLIX keken we de gamechanger. Dit gaat over voeding, topsporters en bloed wat gecentrifugeerd is om het verschil aan te duiden. Simpelweg gezegd: bij die vleeseters leek het wel frituurvet en het bloed van de lekkerbekken die de plantaardige voedingsmiddelen aten.. nou dat leek helder goud. Veel fruit dus vanaf nu, alleen water en thee drinken en heel soms een koffie. En natuurlijk mijn standaard latte machiatto uit mijn top glimmende verse bonen koffie apparaat. Daar ben ik toch zo blij om. Helaas duurde dit geluk niet lang, de koffie smaakte al rap naar ansichtkaarten. Ik rook om het zeker te weten aan een extreem sterk geurende zeep, maar dat rook nergens naar. O nee! Jazeker wel… Smaak- en reukvermogen waren binnen een week verdwenen. Nou dat gaat dan iig wel ervoor zorgen dat ik niet aankom zeg maar.

Klachten, medicatie en opleving

Ik heb een week extreme hoofdpijn gehad en pijnscheuten door mijn hele lichaam. Vooral in de avond deden mijn bovenbenen erg vervelend en kon ik niet zonder maximaal paracetamol inname slapen.
Soms kreeg ik het benauwd, mede doordat het leek alsof ik niet goed kon ademen door de neus. Toen had ik een fijne ochtend, ik leek wel fit. Gewoon weer zoals normaal om 6.00 uur fris wakker en zin om te sporten. Eerst even met mijn kring bellen en appen. Want: Ik lijk beter! Na 5 minuten praten door de telefoon bleek echter dat ik verre van klaar was. Nou ja ik ben wel klaar ermee, maar het virus vind het nog niet genoeg zeg maar. En da’s jammer! Want ik wou naar buiten. De volgende middag liep ik mijn eerste 1 km in de zon. Nou eigenlijk 500 meter, liet vervolgens doodop een paar tranen en rustte op een bankje om naar een zwaan en een roeier te zwaaien om daarna weer 500 meter naar huis te lopen. Langs het water. Wat is het toch een mooi dorp dat Wassenaar. Morgen gaat het vast beter

Wetenschappers komen met het sterkste bewijs tot nu toe dat mensen voor lange tijd, mogelijk jaren, immuun zijn. Daarover schrijft The Guardian. (Las ik op welingelichte kringen.) O en in de Volkskrant staat een goed stuk wat erg overeenkomt met mijn ervaringen. Mijn ex is inmiddels met een longembolie opgenomen en stolling zien ze vaak. Dit verklaart ook dat mensen benauwd zijn, hun saturatiemetingen afwijken en de foto’s en uiterlijkheden van de longen er anders uitzien dan verwacht.

Volkskrant <- Artikel

Shout out to alle mensen die er voor ons zijn en een berichtje sturen enzo. Onvergetelijk 😍

Ik nam meteen vitamine C, vitamine B’s, zink, kaneel, 6 tot 8 paracetamolletjes en at niks tot weinig. Geen vlees, geen vervangers, na 6 dagen ook magnesium en vitamine D. Die dag ook gestart met neusspray met xylometazaline en 1 zakje brufenbruis. De volgende dag had ik die goede ochtend! Kijk uit met ibuprofen met je maag, zoals bekend is dat niet fantastisch gezond. 😉

Volgende keer schrijf ik over mijn huisarts en zijn assistente. “Beterschap mevrouw als u echt niet meer kunt praten van benauwdheid, dan moet u bellen”