Alice Hooft presentatrice Studio A&A

Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Ik deel graag mijn ervaringen met jullie. Tijdens de 2e golf is mijn zoontje van een etentje in een restaurant wat toen nog “mocht” thuisgekomen en na een paar dagen kreeg hij hoofdpijn. 2 dagen daarop kreeg ik dat ook en ik kreeg pijn in mijn rug. Toen dacht ik op die zondag in oktober…

Benodigde tijd: 6 minuten.

Coronatest/blog 1

Doe ik een test ja of nee? Eigenlijk heb ik niet zo’n zin in een prikkend stokje achterin mijn neusholte. En wat te denken van die barstende hoofdpijn., moet ik dan zoals ze het liefst zien alleen in de auto naar de dichtstbijzijnde teststraat? Ook zou ik het prima begrijpen als een ei spontaan gaar zal zijn als je het op dit moment op mijn veel witter dan normaal gezichtje los zou laten. Aan de andere kant, wat moet dat moet en om nou dat ei uit te gaan proberen, ik heb toch bijna geen trek..

He lieve zoon, ik ga even een testje doen ok? “Yes” zegt Thijm kan ie mooi eens rustig, scheldend en schreeuwend achter zijn game pc! Vorige week was er nergens plek, toen had ik voor de gein gekeken hoe het werkt. Ik kreeg letterlijk op mijn mobiel te zien. Helaas, er is geen teststraat. En maakte toen een screenshot. Handig voor later. Mocht ik een boek of blog willen schrijven. Kijk, ik maak normaal filmpjes, maar omdat ik de vrouw in de spiegel niet herken, zal ik jullie dat voorlopig besparen.

Aah, dat is fijn zeg… Katwijk kan ik naartoe maandag vroeg in de ochtend, Leiden vanmiddag al om 15.00 of dinsdag in een gehucht waar ik nog nooit ben geweest. Ja doei.. zal je net zien kom ik daar straks de liefde van mijn leven tegen! Op naar Leiden dus, ik neem een paspoort mee, een mondkapje en de horror gedachten kunnen beginnen. Zoals: Wat als ik mijn raampje niet open krijg? Zal het pijn doen? Is het wel echt? Laten we eerlijk zijn, het komt zo onderhand allemaal een beetje surreëel over. Maar misschien is dat de koorts? Ook zoiets.. ik voel me inmiddels knap klote maar zie de aanwijzingen al op de bordjes.

Raampje open, mevrouw wilt u uw mondkapje opdoen? Dat had ik al op een bord gezien, maar ik vind… ik zit toch in de auto dus ik zeg raampje naar benee, stokje achterin richting de hersenen, raampje omhoog en dan weer zo snel mogelijk met gierende banden nach hause! Maar de aardige man legt het mij uit. U moet uw kapje opdoen en mag daarna de auto parkeren. Braaf en van binnen ietwat beledigd want kunnen ze voor mij geen uitzondering maken.. (voel me echt ziek )doe ik verstandig het kapje op. Ja vergeef me, ik vind het allemaal best lastig, maar begrijp dat zij het wel beter weten en vertrouw erop dat dit de manier is.

Ik loop de gebaande paden af en overal staan mensen met hesjes met kapjes. Ik zie een trap en een dispenser. Om de 2,3 meter lopen mensen, geen grap. Ik dacht nog als ik het nu al niet heb.. dan krijg ik het wel. Goedemorgen mevrouw, u mag uw handen ontsmetten. Daarna de trap op het gebouw in. Al snel sta ik in een rij met om de 1,5 a 2 meter een medemens wachtend op wat er gaat gebeuren. Het voelt een beetje aan alsof ik in een film zit. Wachtkamer 8, wachtkamer 9, en ik ook wachtkamer 9.. Waarom zal dat zijn, zullen ze een of andere enge selectie maken? Alice! Kappen met die idiote facebook complot ideeën überhaupt te overwegen nou. Het is al erg genoeg.

Als makke lammetjes lopen we voor en achteromkijkend door de gangen of er wel genoeg afstand wordt gehouden. Misschien had ik dat beter eerder kunnen doen? Ik voel me dom en schuldig, ook al heb ik buiten mijn zoon om maar 4 personen gezien afgelopen weken. De man voor mij mag meteen door naar de testkamer, ik mag in de wachtkamer gaan zitten. Dat ziet eruit als een verlaten kantoortje. God mag weten dat we er daar nu in ieder geval genoeg van hebben.
De mega vrolijke hoe noem je dat nou tester of iets roept mij en zegt mij te blij komt u maar hoor. Hallo hallo hallo! Deze man maakt er een soort theatraal stukje van. Nou ben ik helemaal van de positief blijven en shinen wanneer het kan maar niet nu. Gewoon even hop erin en eruit aub en ik wil hier weg. 1e,2,e,3e of 6e test mevrouw? Nee, 1e en hopelijk de laatste. Ok dan ga ik u vertellen wat ik ga doen. Daar was ik al bang voor. Eerst neem ik een test af achterin uw keel. Wat? Waarom? Doe maar mijn neus denk ik maar ik zeg “ok top” daarna doe ik dit stokje achterin uw neus het kan even prikken, uw oog gaat tranen maar tegen de tijd dat u beseft dat het pijn doet ben ik al klaar. Maar uw oog gaat tranen. Ok “daar ga je voor he, voor dat tranende oog? “Ja” zegt ie lachend.. allemaal, ze doen het allemaal Haha!

Mag ik mijn ogen dicht doen? Jazeker wilt u aan mijn collega uw geboortedatum zeggen? En vervolgens sluit ik mijn ogen. Ik trek mijn hoofd bij de minste aanraking met mijn neus naar achter uit automatisme maar hij heeft me toch te pakken hoor, duwt terecht door en inderdaad mijn oog begint te tranen. Jammer, want hoe cool zal het zijn als ik kon zeggen. Het is je niet gelukt he? Vraag me niet waarom, ik denk zulk soort dingen. Mevrouw u deed het geweldig! De resultaten kunt u waarschijnlijk morgen in de avond met uw digid weer terugvinden op de site.

Ok top, viel me mee en doei, ik wil zo snel mogelijk mijn bed weer in. Want behalve een tranend oog, een benauwend mondkapje en knallende hoofdpijn begint nu ook bovenin de rug mijn pijn best op te spelen. Een soort spierpijn met lichte zeurende steken. Hoe ik de eerste week ben doorgekomen? Dat lees je in de volgende blog. Of op Facebook of Instagram.

  1. Waar doe ik een test?

    Je kunt googelen: Corona test doen, ik heb gekozen voor de site van het RIVM. Daar kun je telefoonnummers vinden of net als ik digitaal een afspraak proberen te maken, Je kunt vervolgens 1 van de klachten of overige aanklikken en dan kwam bij mij de optie toch een test doen. Vervolgens vragen ze om je digid en kon ik kiezen welke dag en tijd het beste uit kwam. Je kunt ook bellen, mocht je dat fijner vinden. 0800-1202

    https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/aanmelden-test

  2. Neem contact op bij vragen over mijn ervaring

    Als je nog vragen hebt naar aanleiding van mijn blog, dan kun je hier reageren. Neem contact op via de contactpagina en dan bericht ik je asap!
    Klik hier : Contact