Dit keer maken we een Italiaans gerecht. Bruschetta, witbrood op smaak gebracht met olijfolie en knoflook met daarop tomaat, knoflook en verse basilicum.

Tijd voor Bruschetta!

Super smakelijk, makkelijk, snel klaar en gezond. Als voorgerecht, lunch of tussendoortje.

Benodigdheden: 2 pistolets 4 tomaten en 1 halve verse knoflook

Flink wat takjes basilicum (4 a 5) evt wat gedroogde groene kruiden

Olijfolie

Zout en peper

Was je handen. 😉 Verwarm de oven/grill voor op 180 graden.

Pak de pistolet en snij het in twee of meer stukken.

Snij de verse knoflook door de midden en smeer het brood in met olie en knoflook.

Bak de stukken pistolet of stokbrood 5 minuten in de oven.

Spoel de tomaten en basilicum schoon en snij de tomaat en de basilicum heel klein.

Pers 3 of 4 kleine teentjes knoflook uit en doe dat samen met een scheutje olijfolie, groene kruiden, peper en zout door elkaar en zet het mengsel even (in de koelkast) weg.

Haal het brood uit de oven en smeer het nogmaals in met knoflook. Leg het mengsel erop en serveer direct.

Eet smakelijk 😉